JAZZ DINER BRENGT 20.000 EURO OP VOOR DE DANIEL DEN HOED KLINIEKOranjevereniging Prinses Juliana te Oud-Beijerland organiseerde op maandag 21 april voor de tweede maal een jazzdiner ten behoeve van de Daniel den Hoed kliniek. Dankzij de gasten die graag een bedrag van 200 euro per persoon neertelden, en de verkoop van prachtige beeldjes, en een gulle gift op de avond zelf stond de teller van die avond op 20.00 euro.

Michel Schreuders van Grand Cafe Brasserie Werelds aan de Kade was direct weer bereid zijn volledige medewerking te verlenen aan deze avond toen de organisatoren Adri de Groot en Cobi Crucq enige tijd geleden hem hierover benaderden. Diverse leveranciers hebben hun producten voor die avond gratis of voor een zeer schappelijke prijs geleverd en het personeel van Werelds werkte de hele avond gratis voor dit goede doel. Ook sommelier Lammert Wiegmink van de gelijknamige Wijnhaven Wijnimport kwam weer graag naar Oud-Beijerland om iedereen zijn fantastische wijnen te laten proeven en gaf regelmatig een professionele toelichting over de herkomst e.d. van de wijn. Michel had een heerlijk menu samengesteld met vele verrassende gerechten. In de keuken werd hard gewerkt om de gasten te bedienen en ook speelden ze flexibel in op de optredens die tussendoor gegeven werden.

Op het programma stond een optreden van Joke Bruijs die ook nu weer geheel belangeloos optrad voor de Daniel den Hoed kliniek. Zij werd begeleid door de fantastische musici van het Trio Frits Landesbergen en al snel was er een uitstekende sfeer.

Ook professor dr. Wolter Oosterhuis, wetenschappelijk directeur van de Stichting dr. Daniel den Hoed was aanwezig. Hij was net terug van een reis van 3 weken door Amerika; dagenlang achter elkaar heeft hij honderden tumoren door de microscoop bestudeerd. �Dat soort onderzoeken en nog vele andere onderzoeken zorgen ervoor dat we de strijd tegen deze vreselijke ziekte aan kunnen gaan zodat er steeds minder mensen aan overlijden. Het zijn buitengewoon interessante onderzoeken die veel informatie opleveren, maar het kost ook ongelooflijk veel geld. Ik ben dan ook zo ontzettend blij met deze mensen hier in Oud-Beijerland die dit allemaal organiseren om ook geld bij elkaar te krijgen. Vorig jaar stonden we ook hier en later in dat jaar op het Marktplein. Ik voel me hier gewoon al thuis.,�zo sprak Wolter Oosterhuis, die overigens op deze dag ook nog eens jarig was.

Even na 21.00 uur arriveerde de mystery guest en hij werd enthousiast ontvangen: Lee Towers.
De hele avond was hij aanwezig en uiteraard gaf ook hij, als ambassadeur van de Daniel den Hoed Kliniek geheel gratis een optreden. De sfeer onder het publiek en het personeel van Werelds was uitstekend; tijdens You never walk alone ontstaken de jongens uit de keuken spontaan het vuurwerk dat normaal gesproken op een ijsje staat.
Tot slot volgde er nog een gezamenlijk optreden van Lee Towers en Joke Bruijs met begeleiding van Trio Frits Landesbergen.
Tijdens haar dankwoord kon Cobi Crucq melden dat de opbrengst van deze avond dankzij het diner en de verkoop van de prachtige beeldjes uitkwam op ca. 15.000 euro.
Toen ontstond het idee bij een aantal lokale bedrijven om dit bedrag aan te vullen tot 20.000 euro.
De organisatie is Kats Watersport, Van der Mark Transport , Auto W�st B.V., Winkeliersvereniging Oud-Beijerland, De Groot Metals B.V. en Concordia Holland Insurance Brokers dank ook bijzonder dankbaar voor dit royale gebaar.
Klik hier voor meer foto´s